Uitnodiging voor Wierszowisko 2017

Met vreugde willen we leerlingen uit alle scholen behorende tot het Forum Polskich Szkół (Stichting Poolse Scholen) in Nederland uitnodigen voor de deelname aan “Wierszowisko – XVII Cykliczny Festiwal Poezji Polskiej dla dzieci” (Wierszowisko – het 17e terugkerende Festival van de Poolse Poëzie voor kinderen).

Deze voor Poolse leerlingen, belangrijkste gebeurtenis zal op 2 april 2017 in het Theater ‘Mozaïek’ te Wijchen plaatsvinden. Het thema van dit jaar is: “Pokręciło się” (“Niets is wat het lijkt”) 

 

In de individuele categorie zullen leerlingen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar een door zichzelf uitgekozen Poolse gedicht voordragen. De groepscategorie bestaat uit de door scholen voorbereidde voorstellingen, waarin maximaal 20 deelnemers mogen meedoen.

 

Het doel van Wierszowisko is het verhogen van de prestige en de aantrekkelijkheid van de Poolse taal alsmede van de Poolse scholen. Daarnaast willen de organisatoren de Poolse poëzie voor kinderen meer bekendheid geven, integratie van het Poolse milieu verder bevorderen en deelname aan een culturele evenement voor iedereen laagdrempelig maken. Het laatste en tevens belangrijkste doel van Wierszowisko is om een fantastisch feest te bouwen en plezier te hebben! Het is het moment waar elk kind het hele jaar naar uitkijkt.
Aanmelden is mogelijk tot 30 januari 2017. Alle informatie is ook via het e-mail naar onze scholen verzonden. 

 

Regulamin Wierszowiska (regelement) (in het pools)
 
Alle nieuws kunt u volgen op facebooku en webpage Wierszowisko.nl

Poolse versie van uitnodiging

 

Nasze wydarzenia

Wierszowisko

Dla rodziców

Jeśli szukacie państwo pomocy czy porady na temat szkolnictwa w Holandii skontaktujcie się z Mentorem w swojej okolicy. Mentor

Wspieramy akcję