“Polen in de ogen van het Poolse kind” tentoonstelling in Aalsmeer

 
Foto-expo: Polen in de ogen van het Poolse kind
Kan een kind een foto maken die iets over hem en het land van zijn ouders vertelt? Hoe kijken kinderen naar het land van hun ouders en wat zegt dit over hen?
 
Vanaf 20 april tot 15 mei 2022 is in de bibliotheek in Aalsmeer een fototentoonstelling te zien “Polen door de ogen van het Poolse kind”.
Foto’s voor de tentoonstelling zijn gemaakt door de Poolse kinderen die buiten Polen wonen en alleen op vakantie naar het land van hun ouders gaan. In Nederland wonen inmiddels 30 000 Poolse kinderen. Op deze foto’s laten de kinderen zien waar ze vandaan komen, wat ze daar leuk vinden, hoe ze het land van hun (voor)ouders zien.
De tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met Forum Poolse Scholen in Nederland die al acht jaar deze internationale fotowedstrijd voor de kinderen organiseert. Meer informatie vind je op www.fpsn.nl
 
Na de tentoonstelling wordt er voorgelezen in het Pools voor de kinderen door de vicevoorzitter van Forum Poolse Kinderen in Nederland en bedenker van deze fotowedstrijd Gosia Lubbers-Dąbrowska.
 
Wat? Foto-expo: Polen in de ogen van het Poolse kind
Waar? Marktstraat 19, 1431 BD Aalsmeer
Wanneer? Opening van de tentoonstelling: 20 april 2022 om 15.00 uur
 

Nasze wydarzenia

Wierszowisko

Dla rodziców

Jeśli szukacie państwo pomocy czy porady na temat szkolnictwa w Holandii skontaktujcie się z Mentorem w swojej okolicy. Mentor

Wspieramy akcję