Wierszowisko – 2010

X Festival van Poolse Poëzie voor Kinderen – Wierszowisko 2010

Het bestuur van het Forum Poolse Scholen in Nederland (FPSN) heeft de eer U uit te nodigen voor de poëziegebeurtenis van 2010 in Nederland: X Festival van Poolse Poëzie voor Kinderen – Wierszowisko met het thema “Alles is muziek”. Op het podium van Sociaal Cultureel Centrum Maldensteijn in Malden zullen leerlingen, tussen de 4 en 13 jaar, van negen in het forum opgenomen scholen zich presenteren met het voordragen van Poolse poëzie.

In totaal zullen er ongeveer honderd kinderen optreden!

Het Wierszowisko zal plaatsvinden op 07 maart in het Sociaal Cultureel Centrum Maldensteijn te Malden om 12.00.

 

www.maldensteijn.nl

De bijeenkomst heeft als doel het populairder maken van Poolse poëzie voor kinderen en jongeren, en de integratie van de Poolse samenleving in Nederland.

Het Wierszowisko is het enige evenement van dit soort op Europese schaal, het maakt Poolse literatuur toegankelijk voor kinderen, integreert leerlingen, leraren en ouders van alle Poolse scholen in Nederland; we worden gesteund door andere Poolse organisaties zoals het internetportaal Polonia.nl, de Pools-Nederlandse Culturele Vereniging, internetportaal Niedziela.nl, Poolse Ambassade in Den Haag met aanwezigheid van Consul Leszek Rowicki en Senaat vertegenwoordiger Barbara Borys-Damięcka. Dit bewijst onder anderen de uitstekende samenwerking van de Poolse gemeenschap in Nederland.

Meer informatie kunt U vinden op onze website www.fpsn.nl of onder de telefoonnummers +31(0)344 624 163 of +31 (0)610388521.

Met vragen kunt u terecht bij dit e-mail adres: info@fpsn.nl

In naam van het FPSN bestuur,

Małgorzata Evertse-Smółka

Nasze wydarzenia

Wierszowisko

Dla rodziców

Jeśli szukacie państwo pomocy czy porady na temat szkolnictwa w Holandii skontaktujcie się z Mentorem w swojej okolicy. Mentor

Wspieramy akcję