Donorlanden

Geachte Dames en Heren,

Zo als U waarschijnlijk weet hebben vriendschappelijke betrekkingen tussen Nederland en Polen al een lange traditie. Deze traditie wordt actief onderhouden  door vele Pools/Nederlandse maatschappelijke groeperingen.

Een van deze organisaties zou ik, als voorzitter, graag aan u willen voorstellen. Dit is het  Forum Poolse Scholen in Nederland (FPSN) .

Al  17 jaar vertegenwoordigen wij als officiële vereniging  de activiteiten van 9 Poolse Scholen, gevestigd in een aantal grote Nederlandse steden . De bijeenkomsten in deze scholen, die in het weekend plaats vinden, zijn bedoeld voor kinderen uit Pools/Nederlandse gezinnen die op enigerlei wijze affiniteit met  Polen of interesse in de Poolse taal en cultuur hebben.

Door de kinderen bewust te maken van hun Poolse achtergrond  en vertrouwdheid bij te brengen met de Poolse taal, willen wij bereiken dat zij in de toekomst  hier op de juiste manier  mee omgaan en openheid naar de Nederlandse samenleving bewaren.

Forum, als overkoepelende organisatie,  ondersteund de activiteiten van Poolse Scholen en garandeert vergaande methodische hulp voor het docenten-kader. Daarnaast worden middels ons initiatief culturele (theater-, film-, muziek-, ) manifestaties, exposities en lezingen georganiseerd.

Ondanks het feit dat al het werk binnen het Forum gedaan wordt door vrijwilligers is het voortzetten van onze activiteiten afhankelijk van beschikbare financiële middelen. Deze middelen proberen wij te verkrijgen via subsidies en giften van welwillende Nederlandse en Poolse instellingen en organisaties.

Wij hopen dat onze maatschappelijke doelen ook op uw sympathie kunnen rekenen. Door middel van deze brief willen wij U graag  om een financiële ondersteuning vragen.

Met eventuele steun van Uw kant kunnen wij onze toekomstige educatieve-  en cultuur integrerende-projecten verwezenlijken.

Bijvoorbaat onze dank voor uw aandacht en interesse. Namens het Bestuur van Forum Poolse Scholen in Nederland

Stefan Zaczkiewicz

Voorzitter FPSN

Ambassade van de Republiek Polen in Nederland

PNKV – Pools – Nederlandse Kulturele Vereniging / Polsko – Niderlandzkie Stowarzyszenie Kulturalne

Polonia.NL – Webportaal van Poolse Gemeenschap in Nederland / Stichting van Poolse Experts in Nederland – STEP

Polonijne Centrum Nauczycielskie w Lublinie

  •  www.pcn.lublin.pl

Wspólnota Polska

  • www.wspolnotapolska.org.pl

Nasze wydarzenia

Wierszowisko

Dla rodziców

Jeśli szukacie państwo pomocy czy porady na temat szkolnictwa w Holandii skontaktujcie się z Mentorem w swojej okolicy. Mentor

Wspieramy akcję