Wethouder Kees Kraanen opent officieel de World Clean Up Day bij Poolse School Amersfoort

De leerlingen van Poolse School Amersfoort steken op 21 september de handen uit de mouwen. Met ruim 60 kinderen, leerkrachten en ouders gaan zij aan de slag rondom wijkcentrum het Klokhuis in de wijk Randenbroek.

Het is het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. In ruim 160 landen trekken miljoenen vrijwilligers door de straten, de parken, de bossen en langs de kusten om samen zwerfvuil op te ruimen. Ook in Amersfoort worden opruimacties in meer dan 20 plekken georganiseerd.

Na de officiële start krijgen de leerlingen lessen over zwerfafval in verschillende leeftijdsgroepen. Vervolgens gaan ze zwerfafval opruimen in de buurt van wijkcentrum het Klokhuis in de wijk Randenbroek.

Magda Fafara, voorzitter: “Polska Szkoła Amersfoort laat kinderen spelenderwijs kennis maken met de Poolse taal, cultuur en tradities. Aanvullend willen we onze kinderen leren om in harmonie te leven met de natuur en hoe belangrijk het is om goed voor onze planeet te zorgen. Milieu en natuureducatie is een extra profiel van onze school. Deelname aan de World Clean up Day is een mooie gelegenheid om dat in de praktijk te brengen en is ook een leuke start van het schooljaar.”

De opening vindt plaats op zaterdag 21 september om 13.00 uur bij Het Klokhuis, Weberstraat 2 in Amersfoort.

Nasze wydarzenia

Wierszowisko

Dla rodziców

Jeśli szukacie państwo pomocy czy porady na temat szkolnictwa w Holandii skontaktujcie się z Mentorem w swojej okolicy. Mentor

Wspieramy akcję