Voor uw en onze vrijheid 15 en 16 april in Best

Dit is de leus waarmee de eerste Poolse pantserdivisie van generaal Maczek in 1944 de strijd aangaat met de Duitse bezetter.

                Op zaterdag 15 en zondag 16 april 

   zet museum Historamawereld de Polen in de schijnwerpers

Wat kunt u verwachten als bezoeker? 

Op zaterdagavond en zondag zullen er lezingen zijn over de Polen en hun inzet voor de bevrijding. Er zullen uitrustingstukken te zien zijn die door de Polen zijn gebruikt en speciaal voor dit weekend zijn door een aantal modelbouwers schaalmodellen gebouwd van door de Polen gebruikte voer- en vliegtuigen in WOII. Daarnaast zullen informatie banieren het verhaal vertellen van de Polen in WOII. 

Maar dat is nog niet alles. Speciaal voor het Poolse weekend staat er een Sherman tank voor onze deur! Daarnaast andere militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog waarmee met sommige een rondrit kan worden gemaakt tegen een geringe vergoeding. En op zondag zullen een paar re-enactors rondlopen in uniformen van de 1e Poolse Pantserdivisie.

We hopen dat veel bezoekers, ook met een Poolse achtergrond, de weg naar onze expositie zullen weten te vinden.  Voor Poolse lekkernijen wordt gezorgd. 

Praktische informatie

Het museum Historamawereld, Sonseweg 39 in Best, gaat om 10.00 open en de toegang is gratis. LET OP: voor het ernaast gelegen museum Bevrijdende Vleugels en Speelgoedmuseum Spelebos geldt de normale toegangsprijs. 

 De lezing op zaterdagavond begint om 19.30 in restaurant het Boshuys. Graag via r.mutschler@ziggo.nl opgeven als u deze lezing wil bijwonen.

Nasze wydarzenia

Wierszowisko

Dla rodziców

Jeśli szukacie państwo pomocy czy porady na temat szkolnictwa w Holandii skontaktujcie się z Mentorem w swojej okolicy. Mentor

Wspieramy akcję