Poolse sporen in Amsterdam – lezing online 24-05

Als multiculturele stad waarin nieuwe bevolkingsgroepen zich zowel nu als in het verleden vestigden, heeft Amsterdam veel zichtbare sporen van de Poolse immigranten. Dat is niet toevallig, Amsterdam en Polen delen een lange geschiedenis die begon bij de handelsbetrekkingen, zo’n 700 jaar geleden.

Door de onderbelichte historische feiten voor het voetlicht te brengen, hoopt Bożena, schrijfster van het boek Poolse sporen in Amsterdam, de inbreng van Polen bekender te maken. Migratie is van alle tijden en haar sporen zijn een deel van het collectieve geheugen. Zij wordt dikwijls gezien als integraal onderdeel van de huidige samenleving.

De lezing wordt gepresenteerd door Bożena Kopczyńska

 

 

 

Bożena Kopczyńska is medeoprichter en voorzitter van de Stichting Pools Centrum voor Onderwijs en Cultuur Lokomotywa in Amsterdam. Centrum ondersteunt kinderen vanuit de gedachten dat een meertalig opvoeding het leven verrijkt in een moderne wereld. Er wordt naast de Poolse taal ook aandacht besteed aan de Poolse cultuur, traditie en geschiedenis. Integratie en kennis over historische banden tussen Polen en Nederland maken ook deel uit van het lesprogramma.

Wij nodigen u uit voor de lezing over Poolse sporen in Amsterdam, verzorgd door Bożena Kopczyńska.

Wanneer? op zondag 24 mei 2020 om 20.00 uur
Voor wie? 12+ en volwassenen

Inschrijvingen via formulier eronder of deze link

Nasze wydarzenia

Wierszowisko

Dla rodziców

Jeśli szukacie państwo pomocy czy porady na temat szkolnictwa w Holandii skontaktujcie się z Mentorem w swojej okolicy. Mentor

Wspieramy akcję