Open Dag Poolse School Amersfoort op de nieuwe locatie

Op 27 juni om 20.00 houdt Poolse School Amersfoort een informatieavond voor ouders. Voor het nieuwe schooljaar zal de school verhuizen naar kinderdagverblijf en BSO Panta Rhei aan de Daam Fockemalaan 22 in Amersfoort. Tijdens de bijeenkomst kunnen de ouders de lokalen en buitenruimte zien, meer weten te komen over het programma van de Poolse school en vragen stellen aan de leerkrachten en organisatie.

Vanaf september 2017 breidt de school met twee groepen uit naar zes groepen in totaal. De groepen zijn ingedeeld naar leeftijd en niveau van de Poolse taal. Bijzonder is de nieuwe groep voor ouders en kinderen van 2-4 jaar. In gezamenlijke lessen worden de kinderen gestimuleerd om Pools te praten en de ouders worden gesteund in tweetalige en tweeculturele opvoeding. De tweede nieuwe groep is voor kinderen die de Poolse taal nog niet kennen, die groep krijgt basiskennis van de Poolse taal.

Het nieuwe schooljaar start op zaterdagmiddag 9 september 2017. In totaal zullen 17 lesdagen van drie uur worden gegeven (om de week op zaterdagen). Daarbij zal onder andere gebruik worden gemaakt van boeken van Malgorzata Paulusiewicz voor kinderen die Pools als tweede taal leren.

In het nieuwe schooljaar zal Poolse School Amersfoort haar lessen geven op de locatie van kinderdagverblijf en BSO Panta Rhei in voormalig klooster Onze Lieve Vrouw ter Eem. De pijlers van Panta Rhei sluiten precies aan bij die van de Poolse School: Vergaande aandacht voor ontwikkeling, dichtbij de natuur en duurzame producten. Ook op de nieuwe locatie zijn er voor Poolse School Amersfoort volop mogelijkheden om het op natuur en duurzaamheid gerichte profiel te handhaven. Het belangrijkste motto van de school is dat plezier voor de kinderen voorop staat.

Poolse School Amersfoort is opgericht met als doel om kinderen met een Poolse achtergrond, kennis te laten maken met de Poolse taal, cultuur en tradities en aanvullend te leren over milieu, natuur en duurzaamheid. De school wil bevorderen dat kinderen met een Poolse achtergrond hun eigen roots beter leren kennen, dat zij extra maatschappelijke bagage mee krijgen en dat zij (en hun ouders) met elkaar in Nederland in contact komen en de band met de familie in Polen kunnen verbeteren. Aanmelden en meer informatie over lesrooster en kosten: www.polskaszkolaamersfoort.nl

Nasze wydarzenia

Wierszowisko

Dla rodziców

Jeśli szukacie państwo pomocy czy porady na temat szkolnictwa w Holandii skontaktujcie się z Mentorem w swojej okolicy. Mentor

Wspieramy akcję