Kinderen gevraagd voor taalonderzoek

De Universiteit van Utrecht doet op dit moment wetenschappelijk onderzoek betreffende Poolse kinderen in Nederland:

Taal- en cognitieve ontwikkeling van kinderen tussen 6 en 7 jaar

We nodigen van harte alle ouders van kinderen in deze leeftijd uit om deel te nemen aan dit onderzoek! Het is een officieel wetenschappelijk onderzoek betreffende Poolse kinderen in Nederland, gebaseerd op standaardtesten. We zoeken kinderen in de leeftijd vanaf 6 jaar tot en met 7 jaar en 11 maanden, die zowel Pools als Nederlands spreken. De kinderen hoeven niet vloeiend beide talen te beheersen. Omdat we een zo groot mogelijk aantal kinderen willen bereiken, zouden we uw hulp willen vragen bij het zoeken naar alle ouders met kinderen in deze leeftijd.

De onderzoeken zullen plaats vinden in januari en februari. De kinderen worden getest op de school waar ze gewoonlijk overdag naar toe gaan. Na akkoord van de ouders en het informeren van de docent, zullen we contact opnemen met de school om een afspraak te maken en een ruimte te resereveren waar het onderzoek plaats kan vinden. Het onderzoek duurt ongeveer 90 minuten.

In de bijlagen vindt u een informatiebrochure en een toestemmingsformulier voor het onderzoek in twee talen. We vragen u kennis te nemen van de inhoud.

Informatiebrochure Onderzoek UU (PL)
Informatiebrochure Onderzoek UU (NL)

Toestemmingsbrief (PL)
Toestemmingsbrief (NL)

Contact en meer informatie:
Marta Czarnecka & Elma Blom
M.Czarnecka@uu.nl
Tel: +31655871590

Logo-CoDEmBi

Nasze wydarzenia

Wierszowisko

Dla rodziców

Jeśli szukacie państwo pomocy czy porady na temat szkolnictwa w Holandii skontaktujcie się z Mentorem w swojej okolicy. Mentor

Wspieramy akcję