Geldgeschenk voor FPSN van Stichting Witnica-Druten

Op 1 juni 2023 beëindigde Stichting Witnica-Druten haar activiteiten en schonk 900 euro aan evenementen georganiseerd door het Forum van Poolse Scholen in Nederland. Sinds 1994 werkt de gemeente Druten samen met de Poolse gemeente Witnica (provincie Lubuskie). Jarenlang werden de steden bevriend, organiseerden ze gezamenlijke evenementen, ontmoetingen en wisselden ervaringen uit. Indien nodig werd ook hulp geboden. De samenwerking resulteerde ook in persoonlijke vriendschappen. Aan Nederlandse zijde was de hiervoor opgerichte Stichting Vriendschapsverband Witnica-Druten verantwoordelijk voor de samenwerking. Het sluiten van de Stichting betekent niet het verbreken van samenwerkingsverbanden en contacten, maar het initiatief ligt nu aan de kant van beide gemeenten.

De gelden die aan de stichting Witnica-Druten waren toegekend, zijn volgens de regels verdeeld over drie andere non-profitorganisaties. Een daarvan is het Forum van Poolse Scholen in Nederland, dat een gift van 900 euro ontving. Hartelijk dank voor dit gebaar! (Voormalig) bestuursleden van de stichting en wij nodigen u van harte uit voor de door ons georganiseerde evenementen!

Nasze wydarzenia

Wierszowisko

Dla rodziców

Jeśli szukacie państwo pomocy czy porady na temat szkolnictwa w Holandii skontaktujcie się z Mentorem w swojej okolicy. Mentor

Wspieramy akcję