Embleem voor Gosia Lubbers

We zijn verheugd u te kunnen meedelen dat onze collega, vicevoorzitter van het bestuur van het Forum van Poolse Scholen in Nederland, mevrouw Małgorzata Lubbers-Dąbrowska, op verzoek van mevrouw Wanda Silezin uit Krakau, krijgt embleem van Vriend van het Kind van Society of the Friends of Children. Małgorzata werd bekroond voor vele jaren van sociale activiteit voor kinderen.

Met gepaste trots willen we u uitnodigen voor de uitreiking van het insigne door senator RP Jerzy Fedorowicz, die plaatsvindt op zaterdag 23 maart 2019 in Wijkcentrum de Bergspil, Tolbergcentrum 158, Roosendaal.

Voor meer informatie en aanmeldingen verzoeken we u contact op te nemen met Forum Poolse Scholen in Nederland via info@fpsn.nl of via tel.  0645568100 bij Agnieszka Lonska.

 

 

Boodschap van mevrouw Wanda Silezin:

Mw. Agnieszka Lońska Voorzitster van het Forum van Poolse Scholen in Nederland  

 

Geachte mevrouw!          

 

Namens de familie van Wawrzyniec Silezin soldaat van gen. Maczek, die 1944/10/28 jaar overleden in de strijd voor de bevrijding van Breda (bijlage), heb ik besloten om een ​​aanvraag voor badge “Vriend van Kinderen” voor Mrs. Małgorzata Lubbers-Dąbrowska aan te vragen. Ik zag haar een paar jaar geleden met kinderen bloemen te leggen op de graven van soldaten van General Maczek op TVP Polonia. Persoonlijk ontmoetten we elkaar in Breda in de viering van de 70 ste bevrijdingsdagen ceremonie van Breda. Ik begon activiteiten van mevr. Lubbers te volgen … en besloot de aanvraag in te dienen (zie bijlage). We zijn erg blij dat jullie allemaal, aangesloten in het Forum Poolse Scholen in Nederland, UITZONDERLIJK zijn !!! promotors van de Poolse cultuur en traditie, cultiveren bij de leerlingen liefde en respect voor de Polen en bovenal, denken jullie aan de bevrijders van de stad Breda!

De beste wensen

Wanda Silezin met het gezin

 

 

 

Motivatie 

Motivatie voor het toekennen van de badge “Vriend van het kind”

voor mevrouw MAŁGORZATA LUBBERS – DĄBROWSKA

wonende in Nederland, Roosendaal

voor maatschappelijk werk ten behoeve van het kind in de periode van 1987

Mevrouw Małgorzata Lubbers -Dąbrowska is een lerares sinds 1999 verbonden met Poolse School in Breda (vanaf 2014 voorzitter van de school) en vanaf 2013 vicevoorzitter van het Forum Poolse Scholen in Nederland. Ze wordt gekenmerkt door uitzonderlijk gevoeligheid, vol vriendelijkheid en toewijding aan liefdadigheid voor een Pools kind in Nederland en Polen. Ze heeft het buitengewone vermogen om mensen te mobiliseren om mee te doen en werken ten behoeve van Poolse kinderen.

Mevrouw Dąbrowska is een model dat het waard is om te volgen voor buitengewoon initiatief, doorzettingsvermogen en de consistentie waarmee het talrijke projecten implementeert ten goede van het Poolse kind. Het belangrijkste doel is om de Poolse taal te onderwijzen, om de Poolse cultuur en traditie te promoten, liefde voor en respect voor Polen, opvoeding in de patriottisch geest en leerlingen kennis te laten maken met Poolse historische gebeurtenissen door deel te nemen aan nationale en religieuze feestdagen. Elk jaar leggen haar leerlingen bloemen en steken ze aan kaarsen op de graven van de Poolse soldaten van generaal Stanisław Maczek. Ze vochten en zijn gestorven voor de vrijheid van Breda.  De leerlingen maken doorlopend en levend kennis met de geschiedenis van de bevrijders van de stad Breda door contact te hebben met de levenden nog, getuigen van de bevrijding van Breda en hun families.

Małgorzata is medeorganisator van de Pools-Nederlands Dag van de Tweetaligheid en het Poolse Poëzie Festival voor kinderen in Nederland genaamd “Wierszowisko”, die zich tot doel stelt levend houden van de Poolse taal onder kinderen en jongeren door poëzie en de voordragen van de mooiste gedichten van Poolse dichters. Daarnaast het versterken van het prestige van de Poolse taal onder Poolse en buitenlandse leerlingen, integratie van de Poolse onderwijsomgeving in Nederland. Wierszowsko zal plaatsvinden dit jaar voor de 19e keer op zondag 24 maart.

Mevrouw Małgorzata Lubbers-Dąbrowska is de initiator en organisator van de Internationale Fotowedstrijd voor kinderen “Polen in de lens van het Poolse kind” (deze zal voor de zesde keer worden gehouden dit jaar). Initiatiefneemster en oprichter van de afdeling van de Poolse openbare bibliotheek in Roosendaal indie in 2017 de 20e Poolse school in Nederland opende. 25 jaar kwamen de kinderen uit Silezië voor vakantie naar Nederland. Vakantie die toverde glimlach op de gezichten van kinderen vreugde in hun hart. Haar rol in de tijd van vakanties was hulp bij het voorbereiden van het programma, het voorbereiden van de sportdag en communicatie tussen kinderen en gezinnen die kinderen op vakantie hebben genomen. Deze families hebben in de loop der jaren vele malen contact gehad met Poolse. Vakanties waren georganiseerd door de Stichting Kerk en Samenleving uit Schijf. Nog voordat mevrouw Małgorzata eind jaren tachtig permanent naar Nederland kwam werkte ze samen met de Nederlandse organisatie Stichting Philip uit Roosendaal aan liefdadigheid het organiseren van transporten met voedsel, medicijnen en kleding voor weeshuizen en kerken in Polen. Ze heeft vele malen geholpen om naar Nederland  voor het internationale BSC-voetbaltoernooi in Roosendaal voetbalteams uit Polen te halen. Een team uit Nederland, Roosendaal heeft ook Polen bezocht.  Het is moeilijk om alle manifestaties van vriendelijkheid en enorme steun van mevrouw Małgorzata Dąbrowska-Lubbers te presenteren. Tegelijkertijd is zij bescheiden en warm in contacten en relaties. Eén ding is zeker, ze behoort gewoon toe aan de groep mensen die kunnen worden genoemd – “A Dedicated Child Friend”. Zij verdient het hoogste respect en speciaal onderscheiding voor haar activiteiten en belangeloos inzet.

 

Deze tekst is ook beschikbaar in het Pools.

Nasze wydarzenia

Wierszowisko

Dla rodziców

Jeśli szukacie państwo pomocy czy porady na temat szkolnictwa w Holandii skontaktujcie się z Mentorem w swojej okolicy. Mentor

Wspieramy akcję